Ninoslav Šćukanec, izvršni direktor IRO-a

Ninoslav Šćukanec, izvršni direktor IRO-a

Ninoslav Šćukanec je karijeru posvetio razvoju politika visokog obrazovanja. Posjeduje ekspertizu posebno u financiranju visokog obrazovanja, socijalnoj dimenziji visokog obrazovanja, unapređivanju kvalitete u visokom obrazovanju i razvoju kvalifikacijskih okvira. Osnovao je 1999. Institut za razvoj obrazovanja u Zagrebu u kojem obavlja funkciju izvršnog direktora.

Autor je i urednik publikacija važnih za razvoj politika visokog obrazovanja. Kontinuirano se usavršava u svojoj struci putem stručnih programa i konferencija u Hrvatskoj, Europi i SAD-u, na kojima prezentira svoja stručna i znanstvena postignuća. Posjeduje iskustvo upravljanja velikim međunarodnim projektima u visokom obrazovanju, angažiran je kao savjetnik i stručnjak u vladinim tijelima, visokim učilištima i stručnim organizacijama važnim ne samo za reformu i razvoj visokog obrazovanja, već i za razvoj društva i gospodarstva.

Član je mreže European Expert Network on Economics of Education koja okuplja vodeće europske stručnjake na području obrazovanja i savjetuje Europsku komisiju. U Hrvatskoj je član Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala, član Akreditacijskog savjeta Agencije za znanost i visoko obrazovanje te član Upravnog vijeća Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.